Beveiliging

Beveiliging wordt een steeds belangrijker aspect in onze samenleving. Zo ook de beveiliging van uw systemen, intellectuele eigendommen en uw data.
Het behouden van uw data binnen uw eigen organisatie is van cruciaal belang.

The Launch Distribution is de distributeur die u kan voorzien in een compleet assortiment vooraanstaande merken, en de juiste ondersteuning voor uw organisatie.

Mobiel werken
Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons leven en bij uw klanten. We onderhouden onze contacten, spelen games, bankieren, gebruiken het internet en werken met deze apparaten. Wist u dat het gebruik hiervan voor uw klanten tal van risico's en gevaren met zich meeneemt? Bedenkt u eens wat er allemaal kan gebeuren bij het gebruik van een telefoon, laptop, smartwatch of tablet. Wat gebeurd er bijvoorbeeld als;

  • Er een medewerker uit dienst gaat, en bedrijfs applicaties en data of zijn prive device heeft?
  • Een device wordt gestolen?
  • Een device wordt verloren door een van uw medewerkers?
  • Een medewerker een App installeert die malware bevat?

Dit kunnen allemaal zaken zijn met grote gevolgen voor een organisatie. Data komt op straat te liggen, of komt in handen van personen met een verkeerde intentie. Met alle economische gevolgen van dien. Met de nieuwe wet op datalek en de meldingsplicht kan dit een organisatie een bekeuring opleveren. En denk hierbij ook aan imago schade van een organisatie.

Dit kunt u voorkomen voor uw klanten met een Enterprise Mobile Device Management oplossing van VXL. Met de VXL oplossing kunnen uw klanten o.a. grote aantallen devices met verschillende besturingen uitrollen, en op afstand beheren. Uw klant kan op afstand zorgen dat alle devices de nodige beveiligings updates krijgen. Dit zorgt ervoor dat er nooit een achterstand is in verouderde systemen. Ook kan uw klant op afstand bedrijfs applicaties verwijderen van bijvoorbeeld een verloren of gestolen device, of als een medewerker uit dienst gaat. Dit kan ook bij een device dat prive eigendom is van een medewerker, zonder schade aan te richten aan prive applicaties, foto's of andere prive bestanden. Hierdoor kan data zoals cruciale klant bestanden, tekeningen of andere interlectuele eigendommen van de organisatie nooit op straat of in verkeerde handen komen.

Mocht een decive verloren of gestolen worden biedt VXL de mogelijkheid tot het opsporen van het device. Door middel van GPS kan VXL ieder device lokaliseren. Zo weet u altijd waar uw devices zich bevinden. Dit kan uw organisatie bijvoorbeeld helpen bij de aangfite bij de politie in het geval van een gestolen device.

Ook kijkt VXL naar de gebruikte applicaties op ieder device. Mochten gebruikers applicaties willen gebruiken die een bedreiging kunnen zijn voor uw data. Bijvoorbeeld omdat deze applicatie spyware of malware bevat. Dan zal VXL de toegang tot deze applicaties blokkeren. Dit houdt uw bedrijfsgegevens vrij van virussen, malware, spyware en andere mogelijke risico's.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan op een van uw devices zorgt VXL er tot slot ook voor dat u al uw data op mobiele devices veilig kan stellen in uw backup. Met VXL kunt u data terug laten sturen naar de server. Deze server neemt u vervolgens op in uw reguliere backup. Op deze manier is data altijd nog in uw bezit, kunt u bestanden snel en makkelijk weer terugzetten op het device.

Naast het veilig gebruik van een device is het ook van het grootste belang dat u het device zelf beschermd tijdens het vervoer en gebruik. Denk hierbij eens aan de gevolgen van o.a. het beschadigen van een device. Maar ook het gebruik van veilige kabels en opladers voor uw devices. Het gebruik van een goede beschermhoes voor de telefoons en tablets in uw organsatie is dus van belang. Denk hierbij niet alleen aan het economisch verlies van een device, maar ook aan de risisco's van eventueel data verlies. Gecko Covers biedt een ruim assortiment aan beschermhoezen voor de meest voorkomende devices. Gecko Covers heeft een ruim assortiment waardoor u voor iedere toepassing een passende hoes kunt vinden. Ook voor bijvoorbeeld de educatie, industrie en zakelijke markt heeft Gecko Covers een ruim assortiment aan hoezen.

Ook gebruik van goed geselecteerde laadsystemen is van belang voor de veiligheid en het optimaal gebruik van mobiele apparaten. Het gebruik van niet goedgekeurde opladers en powerbanks is gevaarlijk. In het ergste geval kunt u hier denken aan het exploderen van de lader, powerbank of het device met alle gevolgen van dien. Gebruik daarom de laadsystem van Xtorm. Deze laadsystemen zijn zeer flexibel in het gebruik en voldoen aan de hoogste veiligheids eisen. Xtorm biedt laadsystemen voor op kantoor, de horeca, de overheid en educatieve instellingen.

Ook is het raadzaam om mobiele apparaten te voorzien van een goede beveiliging. Denk hierbij niet alleen aan antivirus. Maar ook aan het beschermen van de identiteit van een gebruiker op internet, het blokkeren van ongewenste gesprekken en SMS, en het backuppen van essentele gegevens op het mobiele apparaat. BullGuard biedt bescherming voor mobiele apparaten. BullGuard berschermt het apparaat tegen malware, spam, ongewenste gesprekken en ongewenste SMS. Daarnaast maakt het ook een backup van het apparaat.

Vervoeren van mobiele data

Binnen een organisatie wordt op vele manieren data vervoerd. Nu betreft dit niet alleen data op een mobiel device, zoals hierboven is behandeld. Ook wordt er vaak data vervoerd op mobiele data dragers zoals bijvoorbeeld USB sticks en externe harde schijven. Ook deze data dient beveiligd te zijn. Wat gebeurd er bijvoorbeeld als;

  • Er een medewerker uit dienst gaat, en data op een externe harde schijf of USB stick in het bezit heeft
  • Een externe harde schijf of USB stick wordt gestolen?
  • Een USB stick of externe harde schijf wordt verloren door een van uw medewerkers?

Dit kunnen allemaal zaken zijn met grote gevolgen voor een organisatie. Data komt op straat te liggen, of komt in handen van personen met een verkeerde intentie. Met alle economische gevolgen van dien. Met de nieuwe wet op datalek en de meldingsplicht kan dit een organisatie een bekeuring opleveren. En denk hierbij ook aan imago schade van een organisatie.

Kies als organisatie om dit te voorkomen voor USB sticks en harde schrijven van Integral. Integral biedt een ruim assortiment USB sticks en externe hardeschrijven met daarop meerdere beveiligings lagen. Denk hierbij aan authenticatie, maar ook aan encryptie. De USB sticks en harde schrijven zijn alleen toegangelijk door middel van de juiste authenticatie methode zoals een wachtwoord. Daarnaast is alle data op de harde schijf of USB stick voorzien van een encryptie sleutel. Zo kunnen uw data niet in verkeerde handen komen.

Voor extra veiligheid kan er worden gekozen voor een harde schrijf of USB stick voorzien van niet te demonteren binnenwerk. In dat geval zijn de sticks en schijven voorzien van een geharde binnenlaag waarin de chip verwerkt zit. Bij verlies of diefstal kan zelf na demontage van de schrijf of USB stick de data niet uitgelezen of verwijderd worden. Daarnaast is hiermee het voorwerp ook waterdicht.