Zyxel Networks heeft meer dan 7.000 hotels, 6.000 scholen en talloze andere organisaties geholpen bij het oplossen van hun netwerkuitdagingen en het aangaan van de digitale toekomst. Ontdek hoe we het zakelijke potentieel van klanten en partners wereldwijd ontketenen.

WLAN-installatie zonder aanwezigheid ter plaatse

De coronapandemie vormt een grote uitdaging, met name voor de zorgsector en het personeel dat daar werkt.Matige beperkingen, waaronder volledig van buitenaf afgesloten werkplekken – waaronder ziekenhuizen, zorginstellingen of bejaardentehuizen – maken de installatie van moderne IT en netwerk technologieën moeilijk of zelfs onmogelijk; vooral omdat niet-werknemers bepaalde faciliteiten niet mogen betreden.

Om ondanks deze enorme beperkingen toch een bijdrage te leveren aan de bouw van een nieuw ziekenhuis, schonk netwerkspecialist Zyxel de benodigde hardware en de bijbehorende netwerkoplossing aan de wijkvereniging Oberberg van het Rode Kruis. Het doel was om een functionerende netwerkinfrastructuur en high-performance WLAN mogelijk te maken op contactgevoelige locaties. De volledige programmering en configuratie van de installatie werd vooraf volledig contactloos uitgevoerd door de Zyxel-partner Bien Network GmbH.

School 2.0 dankzij Zyxel WLAN-technologie

Dat is waarom Zyxel
Het selectieproces begon nadat de verantwoordelijken van de Geschwister-Scholl-basisschool contact hadden opgenomen met verschillende aanbieders van WLAN-systemen. Zyxel maakte actief testen in live gebruik mogelijk als onderdeel van een testscenario. De oplossingen van het bedrijf konden hun grote potentieel direct in de klas demonstreren met veel klanten in verschillende kamers en met verschillende toegangspunten. Het resultaat, met een aanzienlijke toename van de datatransmissiesnelheid, was over de hele linie overtuigend, zodat de projectuitvoering onmiddellijk begon.


integratie en het bereiken van doelen
Allereerst is er een locatieplan voor de toegangspunten gemaakt. De daaropvolgende installatie van in totaal vijf NAP303 Nebula Cloud Management Access Points met intelligente antennetechnologie - betrouwbaar van data en stroom voorzien door de Smart Management Switch XGS1930 - maakte het mogelijk om gedistribueerde interfaces met veel mobiele eindapparaten tegelijkertijd en met uniforme prestaties en het eerdere knelpunt dat moet worden geëlimineerd in de prestatiedoorvoer. Het grote voordeel: de Nebula Access Points van Zyxel met slimme antennetechnologie configureren zichzelf automatisch na installatie en maken vervolgens automatisch verbinding met de bijbehorende Nebula Cloud, via welke ze volledig ongecompliceerd kunnen worden beheerd en beheerd - dankzij een intuïtieve beheerinterface die is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor leken kan worden gecontroleerd. Een export van gevoelige gebruikersgegevens naar de Zyxel-cloud vindt hier niet plaats. Dankzij de betrouwbare, krachtige internettoegang heeft de school nu een eigen, onafhankelijk werkende cloudopslag, die een snelle levering van onderwijs- en leerinhoud via internet mogelijk maakt. Met een beheersbare financiële investering konden alle gestelde doelen snel en succesvol worden geïmplementeerd.Voel je onderweg thuis - met Limehome en Zyxel

Perfecte projectuitvoering
Na de implementatie door Zyxel hebben de gasten van het Signal Iduna-huis in Aken nu stabiele internet- en streamingdiensten op het tv-systeem. Dankzij de nieuwe netwerkarchitectuur logt het eindapparaat van de gast altijd in op het dichtstbijzijnde toegangspunt met de beste stralingswaarden - zonder het netwerk te verlaten. Beheer, onderhoud en reparatie van alle apparaten kunnen nu worden uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor in München en hoeven niet meer ter plaatse te worden uitgevoerd. Bovendien biedt de voor de captive portal ingestelde landingspagina een veel professionelere en betrouwbaardere indruk op weg naar internet en verbetert de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker aanzienlijk.